Poorter | Lowlander Beer

foto: Lowlander site

“Wil je een Engelse bierbrouwer op de kast jagen? Vertel dan dat ‘Porter’ een typisch Nederlands biertje is. Porter is al eeuwen lang het favoriete biertje van de hardwerkende haven arbeiders. Het is een typerend biertje door zijn heerlijk volle en verfrissende smaak. Het Engelse woord Porter komt van ons woord voor poort. De haven arbeiders stonden volgens traditie bij de poorten van Amsterdam te wachten om de specerijen van schip op de kade te sjouwen. Onze ‘Poorter’ [6%] eert in elk geval de haven arbeiders, die de botanicals in grote zakken van de scheepspoorten naar de Amsterdamse pakhuizen tilden.” (lowlander-beer.com)


Eerder proefde ik al de IPA van deze brouwerij uit Amsterdam, nu was het tijd voor hun porter, de poorter.

Zicht & Geur

De poorter is een donkerbruin/zwart bier met een licht bruine schuimkraag die snel inkrimpt. In de geur ruik ik het zurige en gebrande van koffie, pure chocolade en een fruitige toon.

Smaak

De poorter is qua body niet heel romig of vol maar ook niet te dun/waterig. Ook in de smaak komt de koffie weer terug. Maar dan associeer ik het vooral met de smaak van koffiebonen. Gebrand maar ook zoetig. Daarnaast proef ik zoethout en laurier. Zij geven het biertje een kruidig karakter naast de licht gebrande smaak van de koffie. Op de achtergrond proef ik lichtjes vanille. Alle smaken in het bier zijn puur, en mooi in balans.

Het biertje is krachtig, maar niet te sterk of te bitter dus redelijk toegankelijk en makkelijk te drinken.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.