Straffe Hendrik Wild | Brouwerij de Halve Maan

“De Straffe Hendrik Wild [9%] wordt slechts één keer per jaar gebotteld. Het is de wilde variant van de bekende Straffe Hendrik Tripel. Dit traditionele bier wordt hergist met ‘Brettanomyces’ gist. Pas na drie maanden in de kelders is de hergisting van de wilde gisten voltooid en het jonge bier drinkbaar. Het bier blijft evenwel evolueren in de jaren erna.”(straffehendrik.be)


Zicht

Een donker geel bier met een volle luchtige schuimkraag.

Geur

In de geur van het bier ruik ik meteen dat ik niet met een gewone tripel te maken heb. Het bier is fruitig, maar het ruikt dan vooral naar zure fruitsoorten als appel en druiven.

Smaak

In de smaak komt de zurige appel uit de geur ook weer terug. Het bier zit tussen een geuze en een tripel in vind ik. Van de beide soorten heeft het biertje kenmerken. Het heeft het volle van een tripel en het zurige van een geuze. Op het einde is het bier licht bitter en wat droog.

Het is een lekker biertje, fris en fruitig. In de nasmaak ziet wel iets wat ik niet zo lekker vind, het lijkt een beetje een bedorven appel smaak. Het komt niet bij elke slok naar boven maar soms wel. Ik ben benieuwd wat rijpen met dit biertje doet. Wellicht dat ik er nog eens één wegleg.

|| Deze foto nam ik in het mooie Park Zypendaal te Arnhem ||

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.