Caramel Fudge Stout | Brouwerij Kees

Als ik een bier zie met zo’n dergelijke naam als dit bier, dan kan ik niet anders dan hem mee nemen. De naam van dit bier van Brouwerij Kees uit Middelburg, klinkt al zo heerlijk.. Karamel: lekker! Fudge: lekker! Stout: lekker! We gaan het zien.


Zicht & Geur

Het donkere, bijna pikzwarte, bier heeft een dikke schuimkraag. De schuimkraag is zo dik en vol dat hij tot het einde in stand blijft.

De geur van de Caramel Fudge Stout is precies zoals je zou verwachten bij deze naam. Het is een sterke, ontzettend zoete geur. Ik ruik karamel en chocolademelk. Het doet me meteen denken aan de toffee’s van Cô­te d’or. Na de zoete, toffee walm volgt de gebrande koffie geur.

Smaak

In de smaak is het biertje gelukkig niet zo zoet als in de geur. Het bier is mooi bitter en gebrand door de koffietonen. De zoetheid van karamel en chocolade is zeker aanwezig, maar word gedempt door de koffie. Het bier heeft hierdoor een mooie balans tussen zoet en bitterheid. Qua body is het bier mooi romig en vol. Het schuim heeft hierin een groot aandeel. Alsof je een cappuccino drinkt waarbij het schuim ook op je lip blijft hangen haha.

Wat een lekker bier! Echt perfect als toetje na een lekker diner. Of gewoon wanneer je maar wilt!

 

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.