Gajes | Bruut bier

Gajes [8%] is een sterk blond bier, vernoemd naar de kat van brouwer Sander. Maart 2016 werd de Gajes van Bruut bier gekroond tot het beste bier van Nederland 2016. Daarmee lieten de brouwers andere grote gerenommeerde brouwerijen achter zich.

Zicht & Geur

De gajes is een oranje kleurig bier met een dikke luchtige schuimkraag. Het bier heeft een heerlijk fruitige geur waarin ik vooral grapefruit en tropisch fruit ruik. Daarnaast is het ook een geur van granen.

Smaak

De grapefruit komt weer terug in de smaak. Bitter, maar niet te overheersend. Naast deze bitterheid is het bier namelijk ook fruitig en beide smaken staan goed met elkaar in balans. Het zorgt ervoor dat het bier redelijk toegankelijk blijft en makkelijk drinkt.

De body van het biertje is mooi vol, wat ik toch altijd überhaupt al een pluspunt vind. Op een koude winterdag zoals deze is het een heerlijk sterke blonde. Echter is het bier ook zo fris dat ik hem ook kan voorstellen op een wat lagere temperatuur, om dan in het zonnetje te drinken.


Van deze brouwerij dronk ik ook al het bier ‘Stennis’, lees er hier meer over.

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.