Armand | Kasteelbrouwerij Ter Dolen

De Armand [7%] van Kasteelbrouwerij Ter Dolen was een biertje wat al lange tijd op mijn to-drink lijstje stond. Meerdere mensen noemden dit biertje en het heeft op de eerste Brussels Beer Challenge een gouden medaille gewonnen, dus werd het nu toch eens tijd hem te proeven.

‘Dit bier werd ontworpen ter ere van de medestichter “Armand Desplenter”, vader van Mieke Desplenter.’

“Een fruitig blond bier met een explosie van citrus, resultaat van dry-hopping met de Amerikaanse hopsoort Cascade.” (terdolen.be)

Zicht & Geur

Het donker geel/oranje bier heeft een goede schuimkraag die de hele tijd mooi aanwezig blijft. De geur van het bier is fruitig en zoetig. Daarnaast ruik ik licht zure citrusgeuren. Ook is de geur van graan aanwezig.

Smaak

In de smaak komt de citrus weer terug maar dan in de vorm van grapefruit. Het bittere van deze vrucht is het eerste wat ik proef. Daarna volgen wat zoetere zachtere smaken van granen en licht van honing.

De Armand is qua mondgevoel vol en laag in koolzuur. Ondanks dat de grapefruit bitter aanwezig is is het toch te weinig om de smaak wat meer uitgesproken te krijgen. Ik vind het een lekker bier maar van mij mocht het geheel ook wat bitterder en minder vlak.

Als ik zo die geweldige kasteelbrouwerij van Ter Dolen zie, krijg ik toch wel erg zin in een rondreisje door België langs alle mooie bierspots..


Deze foto nam ik in het mooie Park Zypendaal te Arnhem

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.