White Label IRS Ardbeg BA | Brouwerij Emelisse

De naam van dit bier lijkt misschien wat ingewikkeld, dus hier nog een keer:
Dit is de White Label Imperial Russian Stout [11%] van Brouwerij Emelisse. Deze stout is één van de bieren van de White Label serie. Deze bieren zijn eenmalig gebrouwen of gelagerd in oude whiskyvaten. Deze stout is gelagerd op de vaten van Ardbeg whisky. Dit is een schotse whisky bekend om zijn turf en rooksmaak. 


Zicht & Geur

Kort maar krachtig: pikzwart bier.

De geur van deze white label is behoorlijk sterk. Je ruikt meteen dat dit bier gelagerd is in whisky vaten. De Ardbeg whisky is bekend om zijn turf en rooksmaak. Nou die ruik je meteen! Het is een rokerige hout geur. Hij is zo alcoholisch dat hij in mijn neus prikt. Als ik dit bier blind zou proeven zou ik denken dat ik een glas whisky onder mijn neus had i.p.v bier.

Smaak

Het bier is qua body vol en heel licht romig. Ik moet echt even heel erg wennen aan de smaak van dit bier. Het lijkt bijna alsof ik whisky drink in plaats van bier. Ik heb deze ervaring omdat de whisky het bier een flink droog en rokerig karakter geeft.
Knap dat deze smaken zo mooi sterk naar boven komen maar het is mij net iets te heftig. Ik nip nooit aan bier, maar bij deze moest ik wel, anders kreeg ik hem niet op.

Wauw! Wat een bier! Echt gaaf dat je zulke duidelijke whiskytonen/kenmerken in een bier kan krijgen. Ik voel me echter bij dit bier wel echt een amateur, hij gaat mij mijn petje te boven.Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.