Tre Fontane Tripel | Abdij Tre Fontane

Tre Fontane [8,5%] is een Italiaans trappistenbier dat gebrouwen word in Abdij Tre Fontane.
Sinds begin mei 2015 is Tre Fontane een echt trappistenbier, toen kreeg het het bijbehorende label “Authentic Trappist Product”. Het is het elfde officiële trappistenbier naast namen als Chimay, Achel, Westvleteren, La Trappe en Westmalle.

De Tre Fontane is een bier wat ik al lange tijd eens wilde proeven, toch liep ik er telkens langs, mede doordat dit bier toch wel flink aan de prijs is. Fijn dat er in dat opzicht verjaardagen bestaan, want op mijn verjaardag afgelopen december kreeg ik er eentje van mijn ouders. Hulde!

Dit bier ging mee uit wandelen en zo kwam het dat ik deze foto maakte in ons mooie Sonsbeek Park te Arnhem.


Zicht & Geur

De Tre Fontane is een oranje kleurig bier met een kleine maar stevige schuimkraag. In de geur ruik ik meteen dat er kruiden aan dit bier zijn toegevoegd en dit klopt want er is eucalyptus toegevoegd. Toch denk ik dat ik de geur niet had kunnen plaatsen als ik hier niet van op de hoogte was. Het is een etherische kruiden geur maar moeilijk te definiëren als eucalyptus vind ik. Daarnaast ruik ik ook het zoete van bloemetjes. Alsof je aan een licht geurend bloemetjes parfummetje ruikt.

Smaak

Het bier is vol, stevig en verwarmt mijn borst gelijk een beetje. De licht aanwezige koolzuur zorgt ervoor dat het bier fris blijft. Het bier is in eerste instantie zoetig en kruidig. Ook hier schemert de eucalyptus weer door. Daarnaast proef ik een zoetje die een beetje lijkt op karamel maar ook op honing. Het bier eindigt in een licht bittertje die het geheel weer in balans brengt.

Ik vind het een lekker bier! Sowieso omdat hij vol is maar ook de smaak (voornamelijk door de eucalyptus) is uniek en lekker. Echter denk ik niet dat iedereen hem kan waarderen omdat de eucalyptus wel echt een duidelijke factor is die het hele bier proefbaar blijft. Mijn vriend bijvoorbeeld, kon hierdoor het bier niet echt waarderen.

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.