Met je cascade groene trui | Brouwerij het Uiltje

Met je Cascade groene trui, deze naam komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan. Blijkbaar draagt een vriend van de brouwer altijd een groene trui naar bierfestivals en deze trui kreeg al snel de naam de Cascade groene trui! Vandaar..! Ook bevat dit bier [8,4%], hoe toepasselijk voornamelijk cascade hop, bekend om zijn citrus en pompelmoes aroma en smaak. (biernetwerk.nl)


Zicht & Geur

Deze double IPA (IPA met veel hop en mout en minstens 7% alcohol) van brouwerij het Uiltje is oranje/licht rood en heeft een kleine schuimkraag.

Zo! Dat is zeker een double IPA! Dat hij zwaar gehopt is ruik ik meteen in de geur. De geur is zeer fruitig en fris. Qua fruitigheid zijn het vooral tropische vruchten die ik ruik waaronder lychee en citrus. Ook doet de geur mij een beetje denken aan de zoete mandarijntjes van de chinees (je weet wel die zonder velletjes).

Smaak

Ook in de smaak is het bier inderdaad een hopbommetje! Hij begint behoorlijk bitter, dus dat is even inkomen. Maarja wat wil je ook met een double IPA, die horen goed bitter. Na het bittere en licht droge grapefruit karakter, wordt het bier zachter en licht zoet. Het zoete associeer ik met karamel. Daarnaast is het bier fris door de aanwezige hoeveelheid koolzuur.

Ondanks de 8,4% is deze double IPA toch gevaarlijk door drinkbaar. Je slaat hem zo achterover ondanks de bitterheid.


Disclaimer: Dit bier heb ik gekregen van Mitra, ik vond echter zelf dat hij een plekje verdiende in dit lijstje.
Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

Eén reactie

  1. inderdaad 1 trui is niet genoeg,knap uiltje

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.