Barley Wine Springbank | Brouwerij Noordt

“De Barley Wine Springbank is een bier van Brouwerij Noordt uit Rotterdam. De plannen voor een eigen brouwerij begonnen eind 2010 toen Peter Rouwen op zoek ging naar een geschikt pand. Vele bezichtigingen later viel zijn oog op een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam Noordt. Op deze locatie aan de Zaagmolenkade, op slechts 1,5 kilometer afstand van de Coolsingel en aan de rivier de Rotte is ooit de welbekende Swanmarket begonnen. Sinds juli 2015 worden hier nu echte Rotterdamse speciaalbieren gebrouwen.” (brouwerijnoordt.nl)


Zicht

De Barley Wine Springbank is een donker geel bier [8,5%] met een kleine schuimkraag die snel weer verdwijnt. Er zijn veel koolzuurbubbels die zich een weg naar boven banen.

Geur

De geur van het bier doet mij denken aan groene granny smith appels. Het is een friszure geur die ik niet meteen had verwacht bij een barley wine. Daarnaast ruik ik ook duidelijk de alcohol en lichtjes de whisky.

Smaak

Deze barley wine is anders dan andere barley wine bieren die ik hiervoor heb geproefd. Het bier is fruitig en licht zoet. De whisky proef ik op de achtergrond, hij treedt niet teveel naar voren, iets wat ik erg fijn vind. Het zorgt ervoor dat de smaak van het bier wel wat alcoholisch is maar het geeft ook een licht rokerig karakter. Daarnaast verwarmt het ook je borst.

Wat een apart biertje zeg! Ik vind hem wel lekker, vooral ook omdat je de whisky echt wel duidelijk proeft, maar het niet de overhand heeft. De whisky geeft ook echt iets extra’s/unieks mee aan het bier. Echter vind ik het niet echt op een barley wine lijken. Het bier lijkt meer op een sterke blonde gerijpt op whisky vaten.

 

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.