Strawberry fields | Brouwerij Kees

“Strawberry Fields [6%] is een stout waaraan aardbeien zijn toegevoegd. De stout is gebrouwen door Brouwerij Kees. Na 7 jaar gevuld met succes bij brouwerij Emelisse is hoofdbrouwer Kees Bubberman op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Hiervoor heeft hij zijn eigen brouwerij opgezet; Brouwerij Kees, gevestigd in Middelburg. Hier streeft hij ernaar om unieke bieren te creëren en is hij bereid hiervoor ver te gaan!” (drankenservice.nl)


Zicht

De Strawberry Fields is een donkerbruin/bijna zwart bier met een kleine licht bruine schuimkraag.

Geur

In de geur ruik ik meteen dat er aardbeien zijn gebruikt. Ik vind het echter niet echt een verse frisse aardbeien geur maar het doet me meer denken aan zoete snoep aardbeien. Daarnaast ruik ik chocolade, wat er samen met de aardbeien voor zorgt dat de geur behoorlijk zoet is. Na een paar keer ruiken associeer ik de geur ook met marsepein, terwijl dat niks met chocola of aardbeien te maken heeft.

Smaak

Na de zoete volle sterke geur van aardbeien en chocolade valt de smaak van het bier me een beetje tegen. De chocolade komt duidelijk terug in de smaak, samen met een licht gebrande koffie smaak. De aardbeien vallen helaas een beetje weg. Zo aanwezig als ze zijn in de geur, zo afwezig zijn ze in de smaak. De fruitigheid is er wel, maar in veel mindere mate. Ook de volheid van het bier valt me een beetje tegen. Hij had voor mij net wat voller en romiger gemogen (zoals de Chocolade Fudge stout van deze brouwerij.) In de afdronk eindigt het bier wat bitter.

Alsnog is dit een lekkere en goeie stout, maar de Chocolate Fudge stout vind ik wel echt lekkerder als we het over stout bieren van Brouwerij Kees hebben.

 

 

Eén reactie

  1. Deze staat nog op mijn lijstje om een keer te drinken. Ik vind de bieren van brouwerij Kees altijd wel interessant.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.