Gozer | Kaapse Brouwers

” De Gozer (9,8%) is de oatmeal stout van Kaapse brouwers, de bekendste stadsbrouwerij van Rotterdam. Als onderdeel van de Fenix Food Factory op Katendrecht brachten we voor het eerst de craftbeer-revolutie naar Rotterdam. De Kaapse Brouwers kiezen voor gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje. Geïnspireerd op de haven en gevestigd in de Fenixloods brouwen we stoere non-conformistische stadsbieren voor een nieuwe generatie bierdrinkers.” (kaapsebrouwers.nl)


Zicht & Geur

De Gozer heeft een kleine maar stevige lichtbruine schuimkraag. Het bier zelf is bijna zwart (donkerbruin) en is lichtelijk troebel. Het bier heeft een zurige koffie/mokka geur.

Smaak

Haver, wat is dat toch een fijn ingrediënt voor stout bieren. Het zorgt ervoor dat bieren zoals deze Gozer mooi vol en licht romig zijn. Ik hou daar echt van, als een stout wat dik is en niet zo waterig.

Qua smaak is het bier mooi gebrand, er is een goede balans gevonden tussen het bittere, gebrande en zoete karakter van het bier. De aanwezige karamelsmaak maakt dat de koffie en pure chocolade smaken wat zachter zijn. Alsnog is het bier ook gebrand genoeg om toch ook een licht pittig karakter te behouden. De nasmaak blijft lang hangen en evolueert van een goede gebrande bittere koffie smaak, tot een zachter zoet en milder einde.
Eerder dronk ik al de white wine saison ‘Tess’ van Kaapse brouwers, dit deed ik op film.
Kijk hem hier, en ontdek dit andere biertje van deze brouwerij.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.