Conca d’oro | Sori Brewing

“Serious beer for not so serious people” – Slogan Sori Brewing

Conca d’oro [11,5%] viel me in als eerste op door het etiket. Het ziet er sjiek uit door de gouden letters. Daarna werd hij ook nog eens aangeraden door de eigenaar van de bierwinkel waarin ik mij bevond (slijterij van pernis), dus die moest ik hebben! Een stout bier gelagerd op chianti (rode wijn) vaten, dat moet toch heerlijk zijn..


Zicht & Geur

Conca d’oro is een donkerbruin/rode bier en hij heeft een kleine lichtbruine schuimkraag.

In de geur ruik ik meteen de rode wijn terug van de vaten waarin het bier gerijpt is. Daarnaast komt ook de geur van pure chocolade en koffie naar boven. Het is een sterke, fruitige maar pure geur.

Smaak

In de smaak is het bier mooi vol. Ook hier komen zowel de fruitige rode wijn als de chocolade en koffie naar boven. Het bier heeft daarnaast een iets droppige/laurier smaak. Qua bitterheid is het bier zacht en licht droog zoals rode wijn ook kan zijn. Dat het bier een goed hoog percentage alcohol heeft dat merk je wel. Het bier verwarmt meteen je borst en zorgt ervoor dat je echt rustig van dit bier geniet.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.