Kletser | Branie Bier

Dit biertje, de kletser [6%] dronk ik een tijd geleden al, net nadat ik de Beer in a box bierbox ontving om uit te proberen. Ik schreef er toen een klein stukje over samen met de recensie van de bierbox. Maar ik vond het toch ook nog wel leuk om wat uitgebreider over dit biertje te schrijven. Vandaar!

Brouwerij Branie is opgericht door drie jongens die in 2010 in één huis zijn gaan wonen, daar is het drietal in de keuken bier gaan brouwen. Dit is zo goed bevallen dat de jongens alles aan de kant zetten voor hun eigen brouwerij, brouwerij Branie. Het drietal wil zoveel mogelijk mensen aansteken met hun liefde voor bier. Ze gaan filmpjes maken, recepten delen, workshops houden, biertjes drinken en feestjes bouwen.(biernet.nl)


Zicht & Geur

Het donkerbruine bier heeft in eerste instantie een mooie volle schuimkraag die snel kleiner wordt.

De kletser ruikt in eerste instantie vooral naar karamel en dan echt naar de zoete karamel die je ook in toffees vind. Daarna ruik ik ook lichtjes de gember.

Smaak

De karamel komt in de smaak weer terug. Het zorgt ervoor dat het bier een zoet karakter heeft. De gember komt ook terug in de smaak maar in veel mindere mate als in de geur. Ik hou niet zo van gember, dus ik vind het juist wel fijn dat hij wat meer op de achtergrond aanwezig is. Al geeft het wel een leuke twist aan het bier. In de nasmaak is het bier wat bitter. De hoeveelheid koolzuur zorgt ervoor dat het geheel wat fris blijft.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.