Hoptimist | Bronckhorster Brewing Company

Winners never quit and quitters never win’: het levensmotto van Steve Gammage.


Het bier

Zicht & Geur

Het amber-kleurige tot bruine bier heeft een kleine schuimkraag en er zijn weinig aanwezige koolzuurbubbels. De hoptimist ruikt enerzijds naar een tropische vruchten explosie (perzik, citrus) en anderzijds naar hooi, gras.

Smaak

Het bier is qua smaak stevig en vol. Ondanks dat het een IPA is (zelfs een double IPA) is het bier niet eens zo bitter. Ik had gedacht dat hij veel bitterder zou zijn. Hij is wel bitter maar ook fris, fruitig en kruidig.

Ik dronk het bier best koel, maar ook dan heeft hij lekker veel smaak, hij vlakt niet af. Wel dronk ik hem een tijd geleden ook van de tap, en toen was hij net wat hoppiger als zo uit de fles. Tip: Drink hem langzaam, want ondanks het hoge alcoholpercentage drinkt hij gevaarlijk makkelijk weg.

De brouwerij

Steve Gammage kwam zo’n 30 jaar geleden van Richmond (Engeland) naar Nederland. In een oud boerenbedrijf in het Gelderse Rha creëerde hij zijn brouwerij die sinds 2010 draait. De belangstelling voor de bieren van Brouwerij Rodenburg groeit nationaal en internationaal zo snel dat er maatregelen genomen moeten worden. Daarom is de naam van brouwerij Rodenburg vervangen door Bronckhorster brewing company. Daarnaast zijn ook de website en de etiketten aangepast. Het enige wat nog hetzelfde is zijn natuurlijk de bieren.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.