Bastaard gember & citroen | Hertog Jan

Hertog Jan heeft iets nieuws: een 100% gebrouwen radler! Ter info: de meeste radlers bestaan uit 50% bier en 50% limonade. Hertog Jan heeft dus nu twee radlers (2,7%) op de markt gebracht, de één met appel & citroengras (die ik al eerder proefde) en de ander met gember & citroen.


Zicht & Geur

Net als de appel en & citroengras variant heeft deze radler een pilsachtig uiterlijk. Een goudgele kleur en een kleine schuimkraag.
Ik hoef niet eens echt moeite doen of ik ruik de gember al. Deze is duidelijk aanwezig in de geur van het bier. Het is een zoetige, licht scherpe en kruidige geur. Daarnaast ruik ik licht de citroen op de achtergrond.

Smaak

In de smaak is er een goede balans gevonden tussen de smaak van gember en de smaak van pils. Beide komen terug in de smaak. De gember geeft het bier een zoete kruidige touch en de pils- en de citroen smaak maken het geheel wat frisser.

Knap gedaan! De smaak van gember komt echt duidelijk terug in deze bastaard gember & citroen. En de gembersmaak is ook puur, niet chemisch/gemaakt. Echter is het wel een smaak waar je van moet houden. Daarnaast is het bier best aan de zoete kant, ik vond de appel & citroengras versie iets frisser. Tsja lekkere radlers hoor, maar ik zou toch eerder voor een ‘oude’ grolsch of amstel radler gaan.

2 reacties

  1. Niet echt mijn smaak, terwijl ik wel een gember-liefhebber ben.

  2. Ik dronk laatst de gember goud van gebrouwen door vrouwen. Dat bier deed me echt denken aan van die blokjes gember uit een potje, echt een pure en sterke smaak van gember. Misschien vind je dat wat?

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.