Bastaard appel & citroengras | Hertog Jan

In maart 2017 is deze Bastaard appel & citroengras (2,7%) geïntroduceerd. Het is weer eens wat anders dan de standaard radler. Het is namelijk een 100% gebrouwen radler, even ter vergelijking: de normale radler is vaak 50% limonade en 50% bier. Het sap van friszoete appels en kruidig citroengras is met biergist gebrouwen tot een vruchtenlimonade. Deze natuurlijk gebrouwen limonade is gecombineerd met de hertog jan pilsener. Het resultaat is een verfrissende radler met een verrassende twist.


De meeste radlers vind ik vaak net wat aan de zoete kant. Ik ben dus erg benieuwd of deze bastaard appel & citroengras wat minder zoet is.

Zicht & Geur

Het bier komt qua uiterlijk in de buurt van een pilsje, echter is hij net wat lichter van kleur. In de geur komt de appel terug, het is een frisse/licht zure geur. Ook is er een kruidige geur aanwezig, echter kan ik het niet echt onderscheiden als citroengras. Het is wat muffig, terwijl citroengras juist fris en wat zurig ruikt.

Smaak

In de smaak merk je duidelijk dat het een combinatie is van pilsener en (gebrouwen) vruchtenlimonade. Eerst komt de frisse appel naar voren met daarbij een kruidige smaak, die daarna in de typische smaak van pilsener overgaat.

Vergeleken met andere radlers is dit bier veel frisser en minder zoet. Echter vind ik de smaak niet helemaal lekker, het is een vreemde kruidigheid die niet echt smaakt zoals citroengras zou moeten smaken. Dat vind ik zelf wat minder.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.