Ørbæk Black | Ørbæk Bryggeri

Laatst was ik met vrienden in café Caspar. Dit is een super leuk café in de wijk Klarendal te Arnhem. Dit café heeft een super aanbod qua bieren en dit aanbod wisselt ook nog eens vaak. Zo zijn er verschillende tapbieren (en niet de standaard bieren!) en er zijn er veel op fles. Ze werken niet met een bierkaart maar met de bier app, daarnaast geven ze erg goed advies als een bepaald biertje zoekt.
Ik heb al best wat bieren geproefd dus ik was op zoek naar iets (voor mij) onbekends. De barman heeft ontzettend zijn best gedaan om mij te helpen en zo kwam het dat ik kennis maakte met deze stout uit Denemarken.


Zicht & Geur

De Ørbæk black (4,8%) is een bruin bier met kleine maar stevige schuimkraag. Het bier is een Lakrids Stout, oftewel een drop stout. Dit ruik je dan ook meteen in de geur. Daarnaast ruik ik een wat zurige hooi geur en koffie.

Smaak

Het bier is redelijk dun van body, maar bij deze Ørbæk black maakt dat niet uit. Net als in de geur komt ook in de smaak de drop/salmiak weer terug. Echter neigen veel van dit soort bieren naar hoestdrank, maar dat vind ik bij deze niet van toepassing. Het bier heeft een mooie balans van kruiden, drop en een bittertje. Bij de meeste bieren is de laurier dan erg aanwezig, hier niet. Wat een mooi bier, erg apart!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.