Only for men beerguide | Ebook

Op zeven maart vond er een voorjaarsbier-proeverij plaats in de Mensperience store te Doesburg van Only For Men. Tijdens deze proeverij hebben bloggers en ruim 30 klanten van Only For Men een ruime selectie voorjaarsbieren geproefd en beoordeeld. Het waren echter niet zomaar voorjaarsbieren, nee er was vooral gekeken naar voorjaarsbieren die vooral bij mannen in de smaak zouden vallen. Elke blogger, waaronder ik, heeft van de selectie bieren één bier uitvoeriger geproefd, beschreven en beoordeeld. Deze reviews zijn uiteindelijk gebundeld in een e-book ‘the only for men beerguide‘. 


Mensperience store

Mannen zijn over het algemeen niet zo van shoppen, meestal hobbelen ze vooral achter hun vriendin aan. Voor zichzelf gaan ze (over het algemeen) liever even snel naar het centrum om daar in één winkel snel wat kleren te scoren en daarna weer naar huis te gaan of te eindigen op het terras. De mensperience store biedt een volledige winkel-experience voor mannen. In dit concept in Doesburg gaat het dus niet alleen om het kopen van kleren, schoenen of accessoires. Nee je kan er ook een hapje eten, aan de bar hangen of een bezoekje brengen aan de barbier. Zo wordt het winkelen een stuk leuker om samen met vrienden te doen!

De proeverij & bierquiz

De proeverij was verdeeld in twee delen. In het eerste deel werden de zes uitgekozen voorjaarsbieren geproefd en beoordeeld. Hierna volgde er een bierquiz in de vorm van petje op petje af. Had je je petje verkeerd, dan viel je af. Op het laatst bleef er een klant van de winkel over die er met de prijs vandoor ging.

Na de proeverij werd het duidelijk welke bieren er bij de deelnemers het meeste in de smaak vielen. Zo was het Köning Ludwig Weissbier de nummer één van de avond. Op de tweede plaats eindigde de dubbel Natte van Brouwerij ‘t IJ. Nipt gevolgd door de fruitige licht bittere IPA van Boulevard Brewing Company. Op een vierde plaats eindigde de Warsteiner Premium Pilsener en op plaats vijf is de frisse Duvel Tripel Hop Citra geëindigd. Als laatst volgende de bitterzoete Warsteiner Radler.

Mijn persoonlijke winnaar van de avond was de Duvel Tripel Hop Citra. Een stevig maar fruitig en fris bier waar ik erg fan van ben!

De Only For Men Beerguide

Voor het e-book koos ik twee bieren om te beschrijven. Het König ludwig weissbier en de Hoptimist van Bronckhorster Brewing Company. De beschrijving van deze bieren vind je hieronder maar natuurlijk kan je ze ook lezen in de gehele Beerguide! Deze kan je hier bekijken en downloaden: https://www.onlyformen.nl/bierguide.

Mijn uitgekozen bieren

Voor het e-book koos ik twee bieren om te beschrijven. Het König ludwig weissbier en de Hoptimist van Bronckhorster Brewing Company.

Bronckhorster Brewing Company – Hoptimist

Je spreekt met je vrienden af aan het eind van de middag op een mooie zonnige lentedag. Jullie strijken neer op een zonnig terrasje. De zon, het terras, fijne mensen om je heen en een lekker hapje, daar hoort natuurlijk een verfrissend en fruitig maar ook stevig biertje bij.

Bestel eens een Hoptimist, als je hem tegenkomt op de kaart. Wat de naam al doet vermoeden, er zit dus veel hop in dit bier! Daarnaast is het een bier van 9,5% alcohol, een echte krachtpatser dus! Hij is gebrouwen door de Bronckhorster brewing company uit het kleine plaatsje Rha in Gelderland.

Het bier is heerlijk fruitig, dit begint al in de geur. De perzik en citrus komen je meteen tegemoet naast een frisse grassige geur.

Wat ik zo mooi vind aan dit bier is zijn body, deze is stevig en vol. Toch is dit, ondanks dat het zware IPA is, ook een toegankelijk bier. Als je dus niet echt gewend bent om IPA’s te drinken, is dit een goeie voor je. De citrus bitter is behoorlijk aanwezig in het bier maar het wordt net genoeg afgevlakt door de fruitigheid en de ook aanwezige kruidigheid. Hierdoor blijft het bier soepel en drinkt je hem makkelijk weg.

De Hoptimist is een bier met een stevig karakter. Maar ook een verfrissend fruitig bier waarvan je echt zult genieten in de zon. Tip: Mocht hij op een tap zijn, bestel hem dan al helemaal, dan is hij nog lekkerder.

König ludwig brauerei – König ludwig weissbier

Stel je eens voor. Je zit lekker onderuit gezakt op een terras in de zon te praten met een goeie vriend. Onder het praten heb je niet door dat het bier wat je drinkt al bijna op is.. Het gaat soms zo snel, je bier is op voor je het doorhebt. Nou dan heb ik de oplossing voor je! Het weissbier van de Duitse König ludwig brauerei. Dit weissbier, ook wel witbier genaamd hier in Nederland, komt altijd in halve liters. Of je het nou bestelt bij een cafeetje of het koopt in de supermarkt. Je hebt altijd een halve liter bier om van te genieten.

Het bier heeft een wat troebel uitzicht en een kleine schuimkraag. Hij is lichtgeel van kleur en het ruikt naar granen en overrijpe bananen. Deze geur komt ook weer terug in de smaak.

Heb je zin in een biertje wat je ook nog een beetje verfrist en je dorst lest? Kies dan ook dit weissbier. Door de aanwezige koolzuur heeft het bier een heerlijk fris karakter gekregen. En hij drinkt makkelijk weg omdat hij haast niet bitter is en daardoor zacht is gebleven.

Het weissbier van de König ludwig brauerei is een mooi alternatief voor het eeuwige pilsje. En het is dus een mooi groot formaat, om lang van te genieten!

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.