Dennentoppen blond | Brouwerij Stijl

Het is nog steeds de week van het Nederlandse bier! Ik participeer hierin door een Nederlands biertje te proeven, namelijk deze Dennentoppen blond. Hij is gebrouwen door Brouwerij Stijl uit Almere.


“Brouwerij Stijl brouwt alle bieren met ‘stijl’. Alles kan de brouwers inspireren tot een nieuw bier. En met de achtergronden die de brouwers hebben, kok, piloot en antropoloog, is er aan inspiratie geen gebrek. De mensen achter Brouwerij Stijl Robin, Raymond en Anneke willen u kennis laten maken met bieren vol van smaak, geur, kleur en textuur. Raymond is al jaren hobbybrouwer en bierkeurmeester. Zijn passie voor bier wordt gedeeld door zijn vrouw Anneke en buurman Robin. In juni 2015 is begonnen met het rond krijgen van de vergunningen en verbouwen van de commerciële brouwerij in Almere. Per 1 januari 2016 is de Accijnsgoederenplaats rond. Momenteel wordt gebrouwen op een Braumeister installatie. Een kleinschalige brouwerij, maar met grote ambities. Gestaag uitgroeien tot een brouwerij met meer capaciteit, maar kwaliteit boven kwantiteit.” (brouwerijstijl.nl)

Zicht & Geur

De dennentoppen blond [6,5%] is een oranje kleurig bier met een kleine schuimkraag. De geur van het blonde bier is zoet. Het doet me in eerste instantie denken aan honing.

Smaak

Ook in de smaak proef ik een zoete smaak die mij doet denken aan honing. De brouwers schrijven dat deze zoete smaak (en geur) van de dennentoppen, die gebruikt zijn, af komt. Ik heb natuurlijk nooit eerder dennentoppen geproefd dus vandaar dat ik het koppel aan honing. Echter is het inderdaad wel een wat meer kruidigere/harsigere smaak dan dat honing dat heeft.

Het bier heeft een mooie volle body en het karakter van het bier is dus voornamelijk zoet en zacht, daar moet je van houden.

Een prima bier hoor, maar ik weet niet of ik hem nog eens zou willen drinken. Wel ben ik erg benieuwd naar de stout van deze brouwerij, gauw eens kijken bij de bierwinkel in de buurt.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.