ReAle Extra | Birra del Borgo

Dit bier (6,4%), gebrouwen door het Italiaanse Birra del Borgo, is de ‘grotere broer’ van de ReAle pale ale. Deze ReAle Extra is namelijk gebrouwen met drie keer zoveel hop dan zijn succesvolle voorganger.

Zicht & Geur

Wat meteen opvalt is de enorme schuimkraag die zich vormt bij het inschenken. Deze stevige dikke schuimkraag blijft goed overeind gedurende het proeven. De ReAle Extra is ontzettend geurig. Het is een heerlijk frisse en fruitige geur van hop en citrusvruchten.

Smaak

Ik ben echt een liefhebber van volle bieren. Bij bepaalde IPA’s mis ik dit dan ook, gelukkig word ik door deze IPA niet teleurgesteld. Het bier heeft een dikke body en het schuim wat nog steeds overeind staat blijft op je lip plakken onder het drinken. Naast het volle karakter is het bier zelfs wat romig en zacht. Qua smaken is de ReAle Extra vooral fruitig en proef ik karamel. Daarna komt er een grapefruit bitter naar boven en is het bier wat droog.

Lekker hoor! Ik hou wel van dit soort IPA’s. Een bitter karakter, maar niet té. En door de volle body heeft dit bier sowieso een streepje voor.


Deze IPA is verkrijgbaar bij Hopt.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.