Houblon Chouffe | Brasserie d’achouffe

De naam van deze Houblon Chouffe is behoorlijk verwarrend. Het wordt namelijk een ‘dobbelen IPA tripel’ genoemd. Hierin slaat het dobbelen op de dubbele hoeveelheid hop, IPA is het soort bier en de benaming tripel heeft met de kleur en de hergisting van het bier te maken. Houblon is het Franse woord voor Hop.

Het bier is de hoppige versie van de normale blonde Chouffe en was oorspronkelijk alleen bedoeld voor de Amerikaanse markt. Nu vind je dit bier ook gewoon in de Nederlandse supermarkten.


Zicht & Geur

De Houblon Chouffe (9%) heeft het dikke witte schuim wat we gewend zijn van de Chouffe bieren. Het bier is geel gekleurd, troebel en bevat veel koolzuur.

De aroma’s van deze Chouffe zijn vooral fruitig, (citrusvruchten en licht wat banaan) en kruidig.

Smaak

Qua smaak is er een mooie balans gevonden. Het bier heeft zowel een droog en bitter karakter als een fruitig en fris karakter. Ik proef ook hier de citrus weer, in de vorm van grapefruit en wat lichtjes honing. Ondanks de bitterheid glijdt hij soepeltjes je keel in, hierdoor is hij zelfs een beetje gevaarlijk met zijn 9% alcohol. De nasmaak van het bier is lang en bitter.

Wat een fijne IPA, mooi gebalanceerd, fris maar tegelijkertijd ook zwaar. Groot pluspunt is ook de body van het bier, mooi stevig en vol.

 

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.