Many Faced GoT Barrel Aged | Jopen bier

Dit bier is gebaseerd op een oud bier van het Zweedse eiland Gotland, een Gotlands Dricka. De dricka is een ongefilterde en gepasteuriseerde drank met een gerookt, kruidig (jeneverbes) en zoet karakter. Deze Many Faced Got is de (imperial) interpretatie van Jopen op dit oude bier. Door het gebruik van onder andere roggemout is het een mooi volmondig bier van 10,5% geworden.

Naast de gewone Many Faced Got is er ook een barrel aged bier, deze versie van dit bier is gerijpt op rode wijnvaten.


Zicht & Geur

Het bier is koperkleurig en heeft geen tot weinig schuim. In de geur ruik je meteen het gerookte karakter. Het doet denken aan de geur van turf en bacon. Daarnaast ruik je ook lichtjes de alcohol.

Smaak

Wauw! Wat een dik vol bier, een hele mond vol! Na een slok komt meteen het gerookte karakter van het bier naar voren. Het is niet alsof je een asbak drinkt (ja echt.. het bestaat) maar het is de smaak van gerookt vlees en hout. Het bier bevat een kleine hoeveelheid koolzuur. En is iets droog en bitter in de nasmaak.. Deze Many Faced Got is gerijpt op rode wijn vaten, dit haal ik er alleen niet echt uit. Wel proef ik lichtjes de jeneverbes.

Het bier is geen door drinker, maar ook niet extreem in smaak. Je moet er langzaam van genieten, ook omdat de alcohol je keel meteen verwarmd. Drink hem niet te koud, dan verliest het bier zijn rokerige karakter en dat is jammer!

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.