Kriek Girardin 1882 | Brouwerij Girardin

Brouwerij Girardin is een Belgische brouwerij uit Sint-Ulriks-Kapelle. Het ging in 1845 van start als onderdeel van een landgoed. Totdat het in 1882 (vandaar waarschijnlijk de naam van dit bier) aangekocht werd door de familie Girardin. Girardin verwerkt eigen gebrouwen lambiek tot geuze, kriek, framboise en faro bier. De brouwerij van Girardin is tevens één van de laatste boerderij-brouwerijen.


Zicht

De Kriek Girandin (5%) is een rozerood bier met een kleine licht roze schuimkraag. Het bier heeft veel koolzuurbubbels en de schuimkraag wordt snel dunner.

Geur

Het bier heeft een geur wat een combinatie is tussen de typische zure appel/gist geur van een geuze en de geur van kriekbier. Eerst komt de geuze naar voren en dan de kriek. Het is een frisse fruitige geur. Je ruikt dat je te maken hebt met een echt goed kriekbier, het is een pure kersen geur.

Smaak

Oeh dit bier is niet eens zo zuur..! Ik had hem zuurder verwacht. Eerst proef ik zure appel, het lijkt een beetje rottig, zoals je wel vaker bij geuzes ook proeft. Daarna volgt de frisse fruitige smaak van kers. Het bier is fris en wat wrang en droog. Na een paar (even zure) slokken wordt het bier aangenamer en minder zuur. Best toegankelijk maar toch puur deze Belgische kriek. Ik heb zuurdere gehad (lees hier)

 

2 reacties

  1. Girardin kriek was vroeger zuur, tegenwoordig (helaasl bijna zoet

  2. Jammer. Ze kunnen hem nu wel weer wat zuurder maken, nu er steeds meer andere zurige bieren op de markt komen.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.