Wuldor | Walhalla Craft Beer

“Welcome to Walhalla! Heaven’s naughty nephew. Where the beer flows, the songs are merry, and the neighbors complain about the noise. This is the place you want to go to once you’re dead. Hell, this is the place you want to be now! But how do you get in? Well, Walhalla is not like any other heaven. To get in you have to be brave, courageous, and unbelievable thirsty. You have to be a hero, fallen in battle. A battle about land, a battle about love. And in this Walhalla, these bold women and men raise their glasses. To strife, And to fail miserably. Cheers! To Walhalla!”


Walhalla is een kleine brouwerij uit Amsterdam. De brouwer brouwt zoals hij zelf zegt de lievelingsbieren van de goden, krachtig, spannend en dorstlessend. Brouwer Aart van Bergen begon thuis met brouwen maar het huis was al snel te klein. Hij moest het groter aanpakken, en met succes! Zijn eerste bier, uit 2016, Osiris won al een zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge. Sinds april 2018 heeft Walhalla zijn eigen brouwerij en proeflokaal in Amsterdam.

Wuldor is een Britse barley wine van 9,8%.  In times long gone, this bold archer was both feared and worshipped on the British Islands. Best known for his cranky character and dark moods.

Zicht & Geur

Het bier heeft een mooie koperachtige bruine kleur met een gebroken witte schuimkraag. De schuimkraag is dun maar blijft wel redelijk overeind tijdens het drinken. In het bier dwarrelen kleine vlokken, komt denk ik omdat ik de gist heb mee geschonken.

Wuldor heeft in eerste instantie een beetje een stalgeur met daarbij de geur van hooi. Daarna volgen de zoete aroma’s van karamel en toffee.

Smaak

Het bier is vol van smaak, hij is licht romig en rond. Qua karakter overheerst vooral het zoete. De smaken van karamel, rozijnen, en toffee zijn duidelijk aanwezig. In de nasmaak trekt de aanwezige bitterheid en de hoeveelheid koolzuur alles weer een beetje recht.

Wuldor is een bier om langzaam van te genieten. Hij verwarmt je keel en drinkt soepel weg. Niet te snel van genieten dus! Neem er de tijd voor en warm een beetje op op bijvoorbeeld een druilerige dag (bijvoorbeeld zoals vandaag, het is zomer hoor…)


Wuldor is te bestellen bij o.a Beerwulf.com

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.