Beerwulf | Webshop & Speciaalbierplatform in één!

Eigenlijk heb ik een voorliefde voor Speciaalbierwinkels als ik op zoek ben naar een lekker biertje. Je struint er rond, vraagt advies of gaat gewoon langzaam elk etiket en elk bier langs. Echter als het buiten grijs is, het regent dat het giet, en het waait hard, dan is het toch fijn als er een alternatief is. Als het zulk weer is ga ik toch liever niet op pad, maar wat doe je dan..? Als je bijvoorbeeld te volgende dag een proeverij wil doen of mensen te eten krijgt..? Dan is er gelukkig op internet nog bier te vinden. Zo ook op Beerwulf.com. En het fijne is, je hebt het de volgende dag al in huis.


Ik ben niet echt lui, werk hard, doe graag dingen zelf en ik bestel niet 3x per week eten omdat ik geen zin heb om te koken. Nee ik steek graag mijn handen uit te mouwen. Maar als het op één of andere reden niet anders kan dan is het fijn dat ik op internet bier kan bestellen.

“Beerwulf is een nieuw gebruiksvriendelijk speciaal bier platform met een lokaal, nationaal en internationaal assortiment. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het groeiende aanbod van speciaalbieren.” (beerwulf.com)

Bierige artikelen

Net als bij veel bier webwinkels kan je natuurlijk bij Beerwulf ook bier bestellen. Maar hetgeen waarin Beerwulf zich onderscheid is dat zij ook de mogelijkheid bieden om verhalen te lezen over brouwerijen en hun bieren. Ook verschijnen er regelmatig fijne artikelen van o.a biersommeliers. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Bierproeverij tips‘, ‘De Craft Beer Revolutie‘, ‘De evolutie van de IPA‘ en ‘Porter versus Stout‘.

Op deze manier bezoek je de site dus niet alleen maar om je bieren te bestellen, maar kan je je ook inlezen in de bierwereld en alles eromheen. Bij de verschillende artikelen worden ook de bieren getoond die een link hebben met het artikel. Heb je dus zin gekregen in porter bieren na het lezen van het artikel? Dan kan je die meteen bestellen.

Bestellen

Iets anders waarin Beerwulf zich onderscheid van andere bier webwinkels is hun flexibiliteit. Het kan namelijk voorkomen dat je op zoek bent naar een bepaald bier maar het nergens kan vinden. Stel het is ook op Beerwulf niet te vinden, dan is er alsnog geen man overboord. Je kan Beerwulf dan e-mailen, en zij zullen er voor je naar opzoek gaan.

Daarnaast geeft Beerwulf ook advies op maat, net zoals je dat kan verwachten in een real life bierwinkel. Op deze manier kan je nieuwe bieren ontdekken die aansluiten op jou smaakvoorkeuren.

Je hebt natuurlijk niet dezelfde dag nog bier in huis zoals bij een supermarkt of bierwinkel, dus hopen dat je in ieder geval nog iets van bier hebt. Maar bestel je voor 18:00 je bier, dan heb je het wel de volgende dag in huis. De verzendkosten zijn 4,95, de prijzen van de bieren zijn net als in de supermarkt en vanaf 12 flessen is de bezorging gratis.

Bierstijlen, smaken en packs

Wanneer je bij Beerwulf bier besteld kan je zowel zoeken op bierstijl als op smaak. Bijvoorbeeld: Donker & Rijk en Fruitig & Bloemig. Ook heeft Beerwulf beerpacks als je verschillende bier wil van bijvoorbeeld dezelfde stijl of passend bij een BBQ. Deze beerpacks zijn ook te bestellen als cadeau, waarbij je ook een eigen boodschap toe kan voegen.

Weetje
De enige investeerder in  de start-up Beerwulf is Heineken. ‘Maar verder zijn alle lijntjes doorgeknipt. Als we een geloofwaardigde internetwinkel willen neerzetten, dan moet dat als retailer gebeuren en niet als brouwer’. Heineken heeft twee afgevaardigden in de raad van advies, en volgt het experiment op de voet. Overigens wil de brouwer vooral digitale kennis opdoen.


Disclaimer:Deze bieren heb ik gekregen. Ik ben hier niet voor betaald of dergelijke.

 

2 reacties

  1. Goede samenvatting van Beerwulf. Mocht je op zoek zijn naar een wat onbekender speciaalbiertje, of kun je gewoonweg niet vinden wat je zoekt op Beerwulf, dan kun je ook terecht bij de nieuwe bier marktplaats BrewTo.Eu.

  2. Hey,
    Wat een leuke blog.
    Erg interessant om te lezen.
    Zeker omdat ik van bier hou!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.