STOOM | één v.d. hotspots van het honigcomplex!

Je ziet steeds meer oude fabriekscomplexen omgetoverd worden in terreinen vol hippe winkeltjes, jonge ondernemers en horecagelegenheden. Voorbeelden hiervan zijn de Foodhallen in Amsterdam, of de Fenix Food Factory in Rotterdam. Ook Nijmegen kent zo’n complex, het oude honig (soep) complex leeft en bruist weer. Hier is onder andere brouwerij Oersoep gevestigd. Maar er is nog meer.. Zo is er Stoom Beer & Food. Een echte hotspot!


Het Honigcomplex

Op 15 minuten lopen van het station van Nijmegen vind je (een beetje verlaten) het oude honigcomplex. Voorheen werden hier verschillende soepen en vermicelli gemaakt totdat de productie stopte in 2012. Heinz nam het bedrijf over en verplaatste zijn activiteiten. Hierdoor ontstond er de mogelijkheid voor kleine ondernemers om tijdelijk (tot 2021, als alles doorgaat) invulling te geven aan het grote fabriekscomplex.

Op dit moment zijn er zo’n 130 ondernemers actief in het honigcomplex. Zo is er een brouwerij Oersoep en zijn er verschillende (ambachtelijke) horeca gelegenheden. Daarnaast zijn er ook verschillende ondernemers uit de maakindustrie, een galerie, sportactiviteiten en evenementen. Genoeg te doen en te vinden dus!

Stoom Beer & Food

In de ruimte waar vroeger stoom werd opgewekt om de soepmachines te laten werken floreert nu Stoom Beer & Food! Deze jonge brewpub zit naast brouwerij Oersoep. “We tappen nog net niet de bieren rechtstreeks uit hun ketels, maar het scheelt niet veel”. Wel zorgt deze locatie ervoor dat er in Stoom veel Oersoep bieren te krijgen zijn, zowel op fles als van de tap. Maar dat is niet het enige, ook veel andere bieren zijn er bij Stoom te vinden. En kom je er niet uit? Dan helpt het vriendelijke personeel je graag bij je keuze, zowel door bieren voor te stellen als door je te laten proeven.

Stoom Beer & Food

Stoom is een brewpub met Amerikaanse invloeden. Echt precies het voedsel wat het beste bij een biertje of twee past! Ik ben al meerdere keren bij Oersoep geweest, en hun bijbehorende festival. Maar bij Stoom had ik nog niet gegeten, alleen biertjes gedronken. Het werd tijd dus om hun kaart eens even uit te proberen.

Zo serveren ze bij Stoom overheerlijke kaas en/of vlees planken die uitermate geschikt zijn als voorgerecht. Een dergelijke plank bevat onder andere enorme Amsterdamse uitjes, verschillende soorten kaas, worst, kaasstengels en brood.

Na de worst en kaas plank konden we het niet laten om ook nog de nachos en de onion rings te bestellen, twee van de bites die er ook bij Stoom te krijgen zijn. De nacho’s waren heerlijk, veel kaas, pulled pork maar ook groentes. De onions rings waren niet te vet en het deeg niet te dik, heerlijk!

Eigenlijk zaten we al ontzettend vol maar konden het toch niet laten om ook de burgers te proeven. Nou en dat heb ik geweten, de stoom burger was zo ontzettend lekker, echt een aanrader! Ook de cheese burger, die vrienden bestelden, was echt goddelijk. Wel moet ik binnenkort nog een keertje terug voor hun, als het goed is, goddelijke kippetjes!

Bij Stoom wordt je niet gewoon, zoals bij de meeste restaurants, aan je tafeltje geholpen. Nee je besteld je eten en drinken aan de bar en dan krijg je een pieper die afgaat zodra je eten klaar is. Waarna je het zelf op kan halen. Sommige mensen zullen dit aspect niet waarderen aan Stoom, maar ik vind het juist wel fijn. Op deze manier komt er niet om de haverklap iemand bij je tafeltje om te vragen of je nog iets wil. Nee je kan nu rustig genieten en zelf een nieuw biertje bestellen op het moment dat jij het wil.

Toekomst

Op dit moment mag Stoom, maar ook brouwerij Oersoep en alle andere bedrijfjes, tot 2022 in het honigcomplex blijven. Hierna zijn er andere plannen met het complex. Al gaan er ook geruchten rond dat het complex zo’n unieke en verfrissende invulling heeft gekregen dat de toekomstplannen niet doorgaan.. we zullen zien! Ik hoop zelf dat de huidige invulling van het complex mag blijven, het is echt een heerlijke hotspot in Nijmegen en het zou echt zonde zijn als dit verloren gaat.


STOOM Beer & Food
Waalbandijk 14D, 6541 AJ Nijmegen

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.