Hel en Verdoemenis | Brouwerij de Molen

Laatst ontving ik beerpost van Beerwulf.com, lees hier meer over deze online webshop/bierplatform, en daar zat ook deze Hel en Verdoemenis bij. Dit bier, een imperial stout, is het vlaggenschip van Brouwerij de Molen uit Bodegraven. En ik moet bekennen.. ik heb al eens eerder bieren gedronken van deze brouwerij, maar hun vlaggenschip.. nee die nog niet.


Brouwerij de Molen bestaat sinds 2004 en staat onder andere bekend om hun (wereld) beroemde festival Borefts (in September is het weer zover!) met bezoekers van over de hele wereld. Ook staat de brouwerij bekend om zijn zeer gevarieerde collectie aan bieren.

Zicht

De Hel en Verdoemenis (10,5%) is een mooi pikzwart bier met dikke licht bruine schuimkraag. De schuimkraag blijft redelijk lang overeind waarna hij langzaam kleiner wordt en verdwijnt.

Geur

In de geur van het bier komen duidelijk de aroma’s van koffie en de chocolade naar voren.

Smaak

Het bier heeft een mooie dikke body en is lekker romig. Door de mouten is de smaak van het bier goed gebrand, maar dit is niet overheersend of te heftig. Het aroma van de koffie is puur en duidelijk aanwezig.

Deze stout is precies zoals ik een stout wil drinken/proeven. Gebrand en puur, maar niet te extreem in smaak (te droog of te gebrand) en naast een goeie body moet er ergens ook nog een zoetje aanwezig zijn. En deze stout, die heeft dit allemaal! Ik denk dat dit één van mijn favoriete stout bieren wordt.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.