Must Eksport Puidul | Õllenaut

Dit bier is gebrouwen door de Estlandse brouwerij Õllenaut. Deze Imperial baltic porter is de grotere broer van de ‘gewone’ baltic porter. De Must Eksport is de gewone baltic porter van 8,3% alcohol en hij is gebrouwen met zes soorten hop. Deze Must Eksport Puidul is de zwaardere variant van 11% gebrouwen met acht mouten. Daarnaast is hij gebrouwen met Duitse en Britse hoppen en gerijpt op Amerikaanse eikenhouten snippers.

Zicht & Geur

Het bier is donkerrood en heeft een kleine schuimkraag. De geur van het bier is mooi vol en warm. Er komen onder andere koffie, karamel en toffee naar boven. Daarnaast ruik je ook echt dat het bier op eikenhouten snippers gerijpt is. Ook deze komen terug in de geur, niet te sterk maar wel aanwezig.

Smaak

Oeiiii gevaarlijk deze Must Eksport Puidul. Het bier is mooi soepel, haast niet bitter en vol. Voor je het doorhebt heb je hem op, zo zacht is hij. En bitter, nee dat is het bier ook niet echt, dus tsja dat drinkt lekker weg. In de smaak komt de houtrijping weer wat naar voren, al is het niet in grote mate. Ook zit er laurier en koffie in de smaak. Op de achtergrond is er ook nog vanille te onderscheiden. Het bier verwarmd, maar is niet te sterk, ondanks zijn alcoholpercentage. Heerlijk deze! Perfect voor de komende herfstdagen.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.