Stramme Kabouter | Brouwerij de Stramme Kabouter

De Stramme Kabouter tripel (8%) is een bier van Brouwerij de Stramme Kabouter. Deze microbrouwerij is gevestigd in Mill. In 2015 begon Jan-Joris Gommans, de brouwer, met het brouwen in zijn eigen keuken. Na de eerste proefmomenten met vrienden werd al snel duidelijk dat hij hier talent in had. In 2016 Jan-Joris mee met het NK Hobbybrouwen en hij won met deze Stramme Kabouter tripel.


Zicht & Geur

De Stramme Kabouter heeft een kruidige honingachtige geur. Daarnaast komen er ook citrus en een karamel/butterscotch geur naar voren. De geur is sterk en zoet en ruik je al voordat je je neus in het glas gestoken hebt. Het bier zelf heeft een oranje/lichtbruine kleur en een mooie stevige stabiele schuimkraag.

Smaak

Het bier heeft een mooie body, niet te rond en niet te dun. In de smaak komen de honing en het suikerige/de karamel weer naar voren. De, het lijkt, bloemenhoning voert de boventoon in dit bier. Gelukkig zorgt de aanwezige koolzuur met een frisse toon ervoor dat het geheel niet te zoet wordt. Na de zoete kant van het bier manifesteert zich ook de wat bittere kant. Dit bittertje, die ook weer niet té overdreven is, blijft samen met een kruidige toon lang aan tot in de nasmaak. Het bier verwarmd lichtjes, maar de alcohol is niet te merken. Iets opgewarmd wordt het bier nog wat zachter en minder bitter.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.