Vorst Special 10 Oak Aged | Brouwerij de 7de hemel

Jongens jongens wat een weer! Code oranje, code rood. Poeh poeh. Ik vind sneeuw heerlijk, als ik maar niet op mijn fietsje naar mijn werk moet.. Nouja ik heb het overleeft en oh wat is het dan lekker om dan thuis onder een dekentje te genieten van een fijn bier. Ik proefde dit keer een zeer passend bier bij dit weer, de ‘Vorst’ van Brouwerij de 7de hemel.


Brouwerij de 7de hemel

Ger en Kitty Hendrix en John Raedts zijn echte liefhebbers van speciaalbier. Uit deze liefhebberij zijn zij zelf bier gaan brouwen. Dit groeide zo langzamerhand uit tot een grote hobby. Na bij feestjes in huiselijke kring het bier geschonken te hebben werd bij regelmatig gevraagd of ze het bier ook verkochten, maar dit mocht toen nog niet. Gezien de alsmaar aanhoudende vraag hebben zij dit wel aan het denken gezet. Hieruit is het plan ontstaan om een eigen brouwerij op te starten en zo de brouwtraditie in hun dorp weer nieuw leven in te blazen. En zo geschieden het dat de brouwerij op 14 oktober 2006 officieel werd geopend.

De bieren van de 7de hemel zijn inderdaad bijzonder lekker en worden zelf ontwikkeld maar ze worden allen in België gebrouwen te Lochristi bij de Proefbrouwerij waar brouwer Dirk Naudts hier hele goeie bieren maakt voor ze. (biernet.nl)

Het bier ‘Vorst’

Deze versie van het Vorst bier is een speciale, de gewone Vorst is hiervoor gelagerd op eikenhouten vaten. Dit was ter ere van het 10 jarig jubileum van de brouwerij. Het op eikenhouten gelagerde bier heeft daarom ook 10% in plaats van de gewone versie van 8,5%.

Zicht & Geur

Het bier is donkerrood van kleur en heeft een schuimkraag die wel inzakt maar alsnog als klein laagje aanwezig blijft. Ik ruik een kruidige geur wat mij doet denken aan jeneverbes, laurier en karamel.

Smaak

In de smaak heeft het bier ook weer een kruidig en zoetig karakter. Al moet ik zeggen dat ik het lastig vind smaken echt goed te onderscheiden. Het bier heeft niet echt een uitgesproken, herkenbare smaak, vandaar. De body van het bier is mooi, niet te dik niet te waterig. De koolzuur houdt het bier fris, daardoor wordt het bier niet te zoet. Op de achtergrond proef ik lichtjes karamel. Het hout van de lagering vind ik moeilijk terug te vinden.. Mm, redelijk bier maar beetje vlak qua smaken, kon wat meer uitgesproken vind ik.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.