Dead Pony Club | Brewdog

Soms heb je zin in een lekker bier, maar het is al laat en de volgende dag moet je ook weer vroeg op. Niets is dan zo fijn om een bier te hebben wat een laag alcoholpercentage heeft maar wel veel smaak bevat! Deze Dead Pony Club (wat een naam..) is zo’n bier. Hij bevat maar 3,8% alcohol, maar heeft veel smaak!


“This Californian Pale Ale packs a huge hoppy punch. A 21st century low amplitude, high voltage hop hit. Some people say slow is good. We believe fast is better. Being shot from a Hoppy Howitzer beats the hell out of trotting round a submissive paddock. That’s why the internal combustion engine got mounted onto two wheels. Screw down the throttle and listen for that dull banshee howl floating back from those malted mufflers. Drink fast, live fast, sleep late and rip it up down empty streets.” (Ratebeer.com)

Zicht & Geur

De Dead Pony Club (ok ik kan niet wennen aan die naam, past niet bij een dergelijk fris bier vind ik) is een oranje kleur bier met een kleine schuimkraag van een vinger dik. Het is een helder bier met veel koolzuurbubbels.

Het bier heeft een mooie krachtige geur. De geur is precies wat je verwacht, de aroma’s van tropisch fruit (o.a passievrucht) en citrus komen je tegemoet. Fijn dat een bier met zo’n laag alcoholpercentage dan toch zo’n krachtige geur heeft.

Smaak

Bij een alcoholpercentage van 3% had ik dit niet verwacht. Het bier heeft een mooie krachtige smaak. Ook hier komt het fruitige karakter uit de geur weer terug. De aanwezige koolzuur maakt het bier fris en licht. In het bier zijn de hopsoorten Simcoe, Citra en Mosaic gebruikt. Zij zorgen ervoor dat je de aroma’s van limoengras en limoenschil goed proeft. Het geeft het bier een fruitig maar ook licht en fris karakter. De body van het bier is fijn, ik had het dunner verwacht met die 3%.

Jum! Deze wil ik wel vaker! Door het lage alcoholpercentage is het een toegankelijk bier, die je op elk moment in de week kan nuttigen. Het bier is in de nasmaak wel bitter, maar niet té waardoor hij soepel blijft en je hem makkelijk drinkt. Weinig alcohol, veel smaak. Fijn!

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.