Kaapse Brouwers Rotterdam

Hotel New York is voor velen een zeer bekende plek in Rotterdam. Maar.. in de buurt van dit authentieke gebouw bevindt zich een heerlijke hotspot. Loop voorbij Hotel New York en je loopt tegen de Rijnhavenbrug aan. Deze brug wordt in de volksmond ook wel de hoerenloper genoemd, een verwijzing naar het verleden van Katendrecht. Katendrecht was vroeger de plek waar zeelieden vrouwelijk vertier en alcohol konden vinden. De brug leidt je naar de Fenix Loodsen waar je onder andere de Fenix Food Factory vindt. Maar.. er zit ook een brouwerij! De Kaapse Brouwers natuurlijk!


Kaapse brouwers

“We kiezen voor gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje.”

De Kaapse Brouwers hebben een ontzettend gezellig proeflokaal zo te midden van alle andere ondernemers van de Food Factory. Overal zijn plekjes gemaakt om te zitten, in oude stoelen of rondom een houten vat. Beneden zitten de meeste mensen, maar ook boven is er mogelijkheid om te zitten. Dit is een ruimte, die in open verbinding staat met het proeflokaal, en waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over het proeflokaal beneden.

Zodra je binnenkomt valt de tapmuur meteen op. Op de dertig taps zijn natuurlijk de bieren van de Kaapse te vinden maar er zijn ook allerlei andere mooie bieren van andere brouwerijen. Je kan de bieren op twee verschillende manieren proeven. Gewoon per bier in een groot glas, of drie kleine bieren in festivalglaasjes. De laatste optie geeft je de kans om verschillende bieren te proeven, zonder er teveel van te hoeven drinken.

In het proeflokaal is ook een kleine bottleshop. Hier vind je de bieren van de brouwerij zelf maar ook bieren van bevriende brouwerijen. Altijd fijn om geproefde bieren meteen ook te kunnen kopen voor thuis.

Het unieke aan deze brouwerij vind ik het feit dat het samenwerkt met alle andere ondernemingen. Je ziet ook dat een groot deel van de mensen die hier een biertje bestellen, meteen weer naar buiten lopen met het bier in de hand. Zij nestelen zich ergens anders in de foodhal, en genieten daar van hun bier. Dit in combinatie met wat te eten van één van de andere ondernemingen. Je bent er vrij in waar je gaat zitten, in de brouwerij of erbuiten.

Kaapse Maria

Eind 2016 kregen de Kaapse Brouwers er een zusje bij, Kaapse Maria. Het is een proeflokaal in het centrum van Rotterdam waar alles draait om het combineren van eten en bier.

“Welcome at Kaapse Maria, where it is all about beer and food pairing. Maria is the place you’ve been looking for to connect with your senses and with the process of food, aspirations, ideas and dreams. “

Kaapse Maria is geen Kaapse brouwers deel 2, het heeft echt zijn eigen identiteit. Er zijn, zoals je ook ziet bij het proeflokaal van Kaapse Brouwers, veel bieren op de tap te vinden. Echter draait het hier dus niet alleen om het bier, maar vooral om de combinatie met gerechtjes. Bij alles wat je hier besteld, krijg je het verhaal achter de gerechten en producten te horen. Hoe wordt het gemaakt en waar komt het vandaan.

|| Mauritsweg 52, 3012 JW, Rotterdam Wo-Zo ||

Fenix Food Factory

“Vanuit een liefde voor eten en ambacht vonden onze ondernemers elkaar meer dan twee jaar geleden in de straten van Rotterdam. Een passie werd gedeeld, een plan werd gemaakt en een droom werd gerealiseerd in een oude havenloods op Katendrecht. Onder de naam Fenix Food Factory bieden deze ondernemers Rotterdam een culinaire broeiplaats; een plek om boodschappen te doen, te leren hoe de producten gemaakt worden en om ambachtelijke smaken te ervaren. Alleen gesloten op maandag! Dus tijd genoeg om een keer langs te komen!” (fenixfoodfactory.nl)

De Fenix Food Factory zijn de foodhallen van Rotterdam. Je kan hier de hele dag terecht voor de lekkerste hapjes en drankjes. Het mooie van de foodhallen is ook dat je overal je lekkers vandaan haalt en het dan aan een van de tafels opeet. Je kan dus genieten van een biertje van de Kaapse Brouwers en tegelijkertijd van de kaas van Booij Kaasmakers. Naast kaas en bier vind je ook onder andere brood, worst, specerijen, olijven, paté en stroopwafels in de loodsen. Allemaal fijne producten om met elkaar te combineren.


Kaapse Brouwers
Veerlaan 19-D, 3072 AN, Rotterdam
Kaapsebrouwers.nl

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.