Motorolie Koffie | Brouwerij de Moersleutel

Deze Motorolie Koffie is de Russian Imperial Stout genaamd Motorolie 10 maar aan deze versie is koffie toegevoegd.  Het bier is gebrouwen door Brouwerij de Moersleutel uit Heiloo. De normale R.I.S was al als vloeibare olie maar deze is nog straffer. Dit is het derde bier wat ik proef van deze brouwerij. En het is ook meteen de zwaarste die ik proef met zijn 12%.


Zicht & Geur

Al bij het inschenken komt de geur van gebrande koffie en pure chocolade naar boven. Het zijn pure tonen, echt alsof je een kopje espresso onder je neus hebt staan in plaats van een bier. De Motorolie Koffie is zoals zijn naam doet vermoeden. Inktzwart en met bovenop het bier een stevige echt bruine schuimkraag.

Smaak

Oei! Ja dit is een stout waar ik van houd. Een stout met een redelijk dikke body en volle pure smaken!

Het bier is behoorlijk gebrand en bitter, meteen in het begin al. Ook hier heeft het bier weer een duidelijke koffie en pure chocolade smaak. Deze smaken zijn meteen in het begin heftig maar ze vlakken dan wel iets af, om wel aanwezig te blijven tot in de nasmaak. In de nasmaak duwt de smaak van laurier de koffie en chocolade naar de achtergrond. Het bier eindigt wat meer droog en minder bitter. 

De body van de Motorolie Koffie is niet ontzettend dik en romig maar wel dik genoeg. Het is echt alsof je een sterke bak koffie zit te drinken maar dan met alcohol erin. Het is een zware jongen, maar de smaken zijn ook weer niet té extreem. Hierdoor blijft het bier redelijk toegankelijk en soepel.


Andere bieren van de Moersleutel die ik proefde: De Willy Tonka & de Ruwe Olie

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.