Bourbon BA Shadow Assasin | Van Moll & Tanker

De Shadow Assassin is een friendship/collaboration brew tussen Van Moll en Tanker. Tanker is een brouwerij uit Estland en Van Moll komt uit Eindhoven. Dit bier werd in december 2016 gebrouwen. Het is een Black Barley Wine van 11% gerijpt op bourbon vaten. Van Moll noemt het een Black Barley Wine omdat het zowel het zoete Barley Wine karakter heeft maar ook de gebrande tonen van koffie. 


Ik dronk dit bier op het winterbierenfestival (verslag vorig jaar) in de Sint Stevenskerk te Nijmegen. Er waren heel wat minder bieren in vergelijking met vorig jaar. Maar gelukkig stond Van Moll er met heel wat meegenomen bieren. Een aangename verrassing was dat want ze stonden niet op de bierlijst! Naast deze Shadow Assassin proefde ik ook de Rendez-Vous, een Barrel Aged Cherry Quadrupel en de Barley Wine genaamd Eindbaas. Maar deze Shadow Assassin was toch echt de lekkerste.

“Slowly he rises, afther the hibernation, you won’t feel his strike”

Zicht & Geur

De Shadow Assassin van 11% is een donkerbruin bijna zwart bier. Het bier heeft een kleine maar snel verdwijnende lichtbruine schuimkraag. Hij is gerijpt op bourbonvaten, en dit ruik je ook meteen terug in de geur. Daarnaast komen er ook gebrande tonen van koffie en de wat zoetige geur van laurier naar boven.

Smaak

Wat een complex en lekker bier. Bij elke slok proef ik weer wat anders. In het begin proef ik voornamelijk het gebrande van de koffie en het zoetige en licht scherpe van de bourbon. Daarna komt er vanille naar boven en in de nasmaak de wat droge en kruidige smaken van laurier en zoethout. Het bier is mooi in balans, zowel bitter, zoet als kruidig. De body van het bier is genoeg vol, niet heel romig maar wel stevig.

Ondanks het alcoholpercentage en de bittere en droge tonen is het bier soepel. Het is echt een Assassin, slinks en zo op.. De smaken zijn complex, toch redelijk zacht en blijven lang aan. Jum!

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.