Deer Hunter | Brouwerij Frontaal

 

Ik was afgelopen weekend in Groningen en één van de dingen die ik daar deed was een bezoek brengen aan Proeflokaal MOUT. Dit is een proeflokaal in hartje Groningen waar alleen maar Nederlandse bieren geschonken worden. Maarrr hierover later meer! In het flessenassortiment zat ook dit bier van brouwerij Frontaal. Een brouwerij die ik vaak langs zie komen op social media, maar waarvan ik (schaam schaam) nog nooit eerder een bier geproefd heb. Tot afgelopen weekend dus!

Brouwerij Frontaal

Brouwerij Frontaal is een microbrouwerij uit Breda opgezet door Roel Buckens. De brouwerij bevindt zich op STEK, een industrieterrein aan de veilingkade te Breda. In viertal units is de brouwerij, een proeflokaal en een growlerstation gecreëerd. Bij het growlerstation kunnen 2 liter growlers gevuld worden met vers gebrouwen bier. Naast brouwen organiseert Roel ook het nu al ontzettend populaire bierfestival Brewda. Omdat de brouwerij ontzettend gegroeid in de afgelopen jaren is de brouwerij in 2016 verhuisd naar de Faamfabriek. Hier kan uiteindelijk, in plaats van 3.000 liter, maar liefst 20.000 bier gebrouwen worden. Op de oude locatie zal het proeflokaal blijven bestaan maar ook op de nieuwe locatie komt een proeflokaal waar ook eten geserveerd zal worden.

De Deer Hunter

De Deer Hunter is een flinke Russian Imperial Stout van 13,4%.

Zicht & Geur

De Deer Hunter is een donkerbruin, bijna pikzwarte bier met een kleine lichtbruine schuimkraag. Als ik het bier ruik komt meteen de associatie met mokkataart omhoog. Het bier ruikt naar pure gebrande koffiebonen en pure chocolade maar tegelijkertijd ruikt het ook zoet en naar lactose. Als je het bier blind ruikt zou je bijna denken dat je een stukje taart onder je neus hebt in plaats van een bier.

Smaak

In smaak is het bier ook net als een mokkataart, al is het qua smaak wel een meer gebrande en bittere mokka taart. Daarnaast proef ik ook lichtjes wat vanille, rood fruit en drop. De body van het bier is lekker vol en romig.

Doordat het bier zowel een gebrand en bitter karakter heeft maar ook een zoetig karakter, is het een soepel bier gebleven. Hij drinkt daardoor ontzettend makkelijk weg en je vergeet daardoor totaal dat je dus 13,4% weg tikt.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.