Delta IPA | Brussels Beer Project

De Brussels Beer Project begon in de zomer van 2013. De twee vrienden achter het Brussels Beer Project, Olivier De Brauwere en Sébastien Morvan, liet toen 4 verschillende bieren brouwen bij maatwerk brouwerij Anders. Hierna lieten ze 850 Brusselaars de keus welk bier, van de vier prototypes, een vast bier zou moeten worden. De Delta IPA werd tot beste bier verkozen boven de Alpha, Beta en Gamma. Daarmee was het eerste bier van de Brussels Beer Project geboren. Democratisch gekozen door het volk.


“Leave the abbey, join the playground”

De Brussels Beer Project is niet zomaar een brouwerij, dat laat de bovenstaande quote wel weer. Innovatie en durf op basis van samenwerking en co-creatie, dat is waar deze brouwerij voor gaat en staat. Met de brouwerij en proeflokaal in hartje Brussel experimenteren ze er op los, vaak in samenwerking met andere internationale brouwerijen. Per jaar worden er zo’n 30 bieren gebrouwen die ter plekke geproefd kunnen worden. Elk jaar zal één van deze experimenten een promotie maken van ‘pop-up’ naar ‘klassieker’.

Het bier, de Delta IPA (6,5%)

Zicht & Geur

De Delta is een donkergeel troebel ongefilterd bier. Het bier heeft een mooie stevige schuimkraag en een fijne koolzuurpareling. De geur van het bier is zoals je het kan verwachten van een IPA. Tropisch met tonen van lychee, perzik en banaan. Daarnaast is het bier ook kruidig, stro-achtig en wat droog.

Smaak

In smaak lijkt het bier ook wat karaktertrekken te hebben van een saison. De smaak is alsnog ontzettend fruitig maar hij is tegelijkertijd ook droog en kruidig. In de nasmaak trekt een grapefruit bitterheid alles weer in balans. Qua body is het bier mooi vol. De bittere nasmaak blijft lang aan. Een prima IPA, niet erg uitgesproken, maarja moet dat altijd?

 

 

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.