Champagne Cognac Barley Wine | Berging Brouwerij

Deze Champagne Cognac Barleywine (10,2%)  is gebrouwen door de Berging Brouwerij uit Purmerend. Dit bier, BW17 genaamd, is gebrouwen ter ere van het éénjarige bestaan van het nieuwe brouwhuis. Om dit te vieren is dit bier gebrouwen in beperkte oplage. Deze Barleywine is infused met een cognac van 60% grande en 40 % petit champagne.


“Het is onze missie om ambacht uit te dragen. Wij zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwe smaken en mogelijkheden. Traditionele smaken opnieuw uitvinden! Vernieuwing en innovatie. Niet schreeuwen maar door middel van kwalitatieve vernieuwing bieren doorontwikkelen en op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Dit doen we niet alleen! Het delen van kennis is voor ons onderdeel van het plezier. Wij leren dan ook zelf graag van andere en laten ons graag verwonderen door andere ambachten.” (Bergingbrouwerij.nl)

Zicht

De Champagne Cognac Barley wine is een donkerrood bier met een stevige fijne schuimkraag. Het schuim zakt in maar blijft wel in een dun laagje aanwezig tot het bier op is.

Geur

Qua geur is de Champagne Cognac Barley wine behoorlijk complex, elke keer ruik ik weer wat anders. In het begin is het bier wat rokerig en lijkt het licht naar metaal te ruiken. Daarnaast ruik ik ook tonen van rood fruit, krijt en pure chocolade.

Smaak

Zo! Dat is even een mond vol! Wat ik hiermee bedoel is dat het bier een best dikke body heeft. Ook overweldigt het zoete karakter van het bier meteen, maar niet in negatieve zin. Net als de geur heeft het bier ook een complexe smaak. Bij elke slok proef ik wel wat anders. Zo proef ik tonen van chocolade/mokka en rood fruit. Maar dat is niet het enige ik proef ook vanille en een houtachtige smaak. Als het bier wat langer staat komt er ook nog laurier naar voren.

Het bier heeft een behoorlijk zoet karakter, maar op één of andere manier deert dat mij niet. Er is zelfs niet echt een bittertje of een gebrande smaak aanwezig. Meestal balanceren deze twee een (eventueel te) zoet bier. Dit bier heeft dit echter niet nodig, het is wel zoet maar niet té.

Ondanks de 10% alcohol is dit een gevaarlijk soepel bier en hij is ondanks de toegevoegde cognac niet te alcoholisch.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.