Choco Libre | Brew Dog

Deze Choco Libre (8,2%) is een in kleine oplage gebrouwen bier van het Schotse Brewdog. Het is gebaseerd op gekruide Mexicaanse warme chocolademelk. En dan gecombineerd met een imperial stout. Eigenlijk echt een bier voor in de winter, maar ook perfect voor dit soort druilerige dagen. 

Zicht & Geur

De Choco Libre is een donkerbruin bier met daarop een fijne lichtbruine schuimkraag. Het schuim zakt in maar blijft als een kleine laag aanwezig. Qua geur ruik ik voornamelijk chocolade, het is een wat droge geur, zoals cacaopoeder ook kan ruiken.

Smaak

Het bier heeft een goeie wat romige body. Er zou kaneel in het bier zitten, maar ik kan het er niet tussenuit halen. Ook de pepertjes die het bier een wat pittige touch zouden moeten geven kan ik er niet uit halen. De smaak van de Choco Libre doet mij eerder denken aan chocolademelk, maar dan met alcohol. Het bier begint zacht, romig en zoet daarna wordt hij wat meer gebrand. In de nasmaak is het bier wat droger en doet de smaak me wat denken aan cacaopoeder.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.