Tripel 888 | Expert Beers

Een tijd geleden dronk ik de François Grand Cru. Deze tripel is het resultaat van een lang gekoesterde droom van maître sommelier François Huysmans en VTM-nieuws journalist Patrick van Gompel. Nu hebben zij hun tweede bier op de markt gebracht, deze Tripel 888. 


De kleur en de naam van dit bier zijn niet zomaar gekozen. Het bier is namelijk officieel ontwikkeld voor de Aziatische markt (maar is ook in België en Nederland verkrijgbaar). Nou wil het dat in Azië het getal 8 en de kleur geel voor geluk zorgen, het bier bevat beide, dus brengt hij dubbel geluk!
Net als de François Grand Cru heeft dit bier een chique uiterlijk gekregen. Het mysterieuze etiket doet je overhalen om het bier te drinken. Het bijpassende glas maakt het bier elegant.

Zicht & Geur

De Tripel 888 is inderdaad donkergeel van kleur. Het bier heeft een kleine maar stevige fijne schuimkraag die aanwezig blijft.

In de geur van het bier domineert het zoete van een rijpe banaan. Daarnaast ook lichtjes wat koriander wat de geur net wat kruidiger maakt.

Smaak

Net als in de geur vind ik in de smaak ook de banaan net wat te veel domineren. Ook ontbreekt er iets van een bittertje, die voor tegenwicht kan zorgen. Het resultaat is een behoorlijke zoete maar wel voor velen toegankelijke tripel. Het bier is namelijk ook erg zacht en drinkt hierdoor verraderlijk soepel weg. De aanwezige hoeveelheid koolzuur zorgt wel voor een klein beetje pit en frisheid.

Als ik dit bier vergelijk met zijn voorganger, de François Grand Cru, dan vind ik dit bier net te zoet geworden naar mijn smaak. Ik zou van deze twee bieren de François dus sneller kiezen. Dat bier was net wat bitterder en daardoor beter in balans.


De Tripel 888 heb ik gekregen van Bierculinair.nl. Ik vond het zelf leuk om er een stuk over te schrijven en ben hier niet voor betaald.
 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.