Life’s a Beach | Jopen bier

“Waar de IPA wat zwaarder is en daardoor wat koppig kan zijn als het strandweer is, is deze session IPA, life’s a beach, juist gebrouwen om licht en doordrinkbaar te zijn, maar dan wel met een IPA hopkarakter.” (jopenbier.nl)

Dit bier van 4,5% trok in de winkel meteen mijn aandacht door het vrolijke etiket. Je krijgt echt meteen een strandgevoel als je die ziet.


Zicht & Geur

De Life’s a Beach is een donkergeel helder bier met een stevige lang aanhoudende schuimkraag. De typische tropische geur wat veel IPA’s kenmerkt, komt me meteen tegemoet bij deze Life’s a beach. Het is een mooie fruitige geur met ananas, grapefruit en perzik.  Daarnaast ruik ik ook een wat frisse gras-achtige/harsige geur.

Smaak

Voor dit alcoholpercentage is dit een redelijk vol bier qua body. In smaak is het bier meteen bitter van grapefruit. Hierna volgt de fruitigheid die ook in de geur al naar voren kwam. Ondanks de best aanwezige bitterheid blijft het bier soepel. Hij is perfect om op een terrasje in de zon te drinken. Je ligt niet meteen onder tafel.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.