5x bierboeken die niet mogen missen in je kast!

Tegenwoordig zijn er allerlei boeken in de winkels te vinden over bier. Zowel over bier en alles er omheen als boeken over bier & spijs. Voor ieder is er wat wils, als je wilt koken met bier, gerechten wilt pairen met bier of gewoon van alles wilt weten over bier. Ik zette 5 bierboeken voor je op een rijtje.
Heb je nog boekentips voor mij?? Laat ze dan hieronder weten!


#1 Fiona de Lange – Wat je als een bierliefhebber moet weten

Biersommelier Fiona de Lange heeft ondertussen al meerdere boeken op haar naam staan. Dit boek is haar derde boek. Ze heeft ook de twee boeken ‘Ontdek de smaak van bier’ en ‘Bier & Spijs’ op haar naam staan. In dit laatste boek beantwoord Fiona 350 vragen rondom bier, de meest belangrijke vragen komen aan bod.
[Lees meer…]

#2 Arvid Bergström – Proef Bier

Proef Bier is het eerste boek van biersommelier Arvid Bergström die uit kwam in 2015, in 2016 kwam zijn tweede boek Bier aan Tafel uit. En dat is niet alles, Arvid zit qua boeken schrijven niet stil. Dit jaar komt zijn Bier & Spijs Encyclopedie uit. De encyclopedie gaat uit allerlei kleine boekjes bestaan. In elk boekje wordt bier en een bepaalde spijs behandeld. Een heuse Bier & Spijs Encyclopedie dus! In Proef Bier behandeld Arvid 36 gerechten met daarbij 36 bieren, genoeg Bier & Spijs inspiratie dus! [Lees meer…]


#3 Raymond van der Laan – Dit is een boek over bier

Raymond schrijft elke 5 weken een stuk in de Volkskrant over bier en hij heeft een bierige site. Sinds 2017 heeft hij ook zijn eigen boek. In het boek behandeld Raymond voornamelijk bierstijlen. 40 stijlen maar liefst. En het leuke is dat hij ook voorbeelden geeft van bieren die passen bij een bepaalde stijl. Meestal zijn dit bekende bieren, maar ik kwam in dit boek er een boel tegen die ik nog niet kende! Leuk!
[Lees meer…]

#4 Rick Kempen – Bier

Waarom zou je een moeilijke lange titel verzinnen als het ook simpel kan? Je weet door de titel meteen wat biersommelier Rick Kempen je wilt vertellen met zijn boek! Als je zijn blogs kent van mylifewithbeer.nl dan zal je genieten van dit boek. Op zijn eigen, voor iedereen toegankelijke, manier verteld Rick je van alles over bier. Ook spreekt hij de lezer aan met U en door het hele boek heen vergelijkt hij bier met het menselijk lichaam. Origineel!
[Lees meer…]

#5 Guirec Aubert – Bierkenner word je zo

Dit boek is oorspronkelijk geschreven door de Fransman Guirec Aubert. Maar sinds kort is hij verkrijgbaar in Nederland, vertaald vanuit het Frans. Dit boek is rijkelijk geïllustreerd, iets wat mij altijd erg trekt in boeken. De illustraties zijn niet alleen mooi maar ook functioneel in het feit dat ze de tekst goed ondersteunen en aanvullen. Verder staat er net als in andere bierboeken veel informatie over bier. Bijvoorbeeld over bierbrouwen, het planten/laten groeien van hop en uitgebreide informatie over de hoofdingrediënten van bier. [Lees meer…]

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.