Maximon | Sori Brewing

Maximón is een heilige die in verschillende gedaanten wordt aanbeden door Maya’s in verschillende steden in het hoogland van westelijk Guatemala. Hij ziet eruit als een soort vogelverschrikker die sjofele Europese kledij draagt. Meestal is hij getooid met een hoed en een zonnebril en rookt vaak een sigaar. Hij heeft een zeer onsympatiek uiterlijk omdat hij de boze God Mam vertegenwoordigd, hoewel hij ook wel wordt geassocieerd met Pedro de Alvarado en met de christelijke Judas.


Deze Maximon is een imperial baltic porter van 10,5% gebrouwen door de Estlandse brouwerij Sori Brewing.

Zicht

Het donkere bruine bier heeft een stevige bruine schuimkraag. In de geur komen de tonen van cacao en koffie naar voren. Het is een licht gebrande geur, maar niet te heftig. Fruitige tonen zorgen dat het geur wat mild blijft. Ook ruik ik de geur van hout.

Smaak

Oh wauw! Maximon is een heerlijk romig, vol en zacht bier. Ook in de smaak zijn de tonen van cacao en koffie weer aanwezig met daarbij een beetje een toffee smaak. De smaken van het bier zijn puur en het geheel is redelijk mild gebleven ondanks de gebrande tonen. De nasmaak daarentegen is wat pittiger door de chili. De branderigheid is goed te merken en blijft ook nog lang aan. Echter vind ik niet dat de chili te veel de overhand neemt. Het geeft een lekker pittig tintje aan het verder redelijk zachte bier. 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.