Barbãr | Brouwerij Lefebvre

De Barbãr wordt sinds 1995 gebrouwen bij Brouwerij Lefebvre te Quenast. Het is een donkerblond bier met een alcoholpercentage van 8%. Barbãr wordt gezoet met honing uit Yucatán. Vroeger was honing het enige zoetmiddel dat brouwers gebruikten. Sinds 2009 wordt het bier verkocht in beugelflessen.


Zicht & Geur

De Barbãr is een helder donkerblond bier waarin zich veel koolzuurbubbels een weg naar boven wurmen. De schuimkraag is dun maar hij blijft wel fier overeind. De geur van het bier is moutig, de honing ruik ik niet eens zo sterk. Daarnaast ruik ik lichtjes banaan, citrus en kruiden. Het bier doet mij qua geur eerder denken aan een pilsener dan aan een bier met toegevoegde honing.

Smaak

De Barbãr is een soepel bier. Niet echt bitter (iets in de nasmaak) en ook niet te zoet van karakter. De honing is wel aanwezig in de smaak maar niet overheersend. Het geeft het bier net een zoete touch. De body van het bier is prima, en ondanks de honing geeft het geen plakkerig mondgevoel. Het zoete karakter van het bier is echter wel verraderlijk, je hebt hem op voor je het door hebt, ondanks de 8%.

 

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.