Zwaar Blond | Bierbrouwerij Brand

De Brand Zwaar blond is het resultaat van de Brand Bierbrouwwedstrijd in 2013. Hobbybrouwer Jacques Bertens won toen met zijn ‘Blozende Blonde’ de wedstrijd. De Brand Zwaar Blond is toen naar zijn recept gebrouwen. In februari 2018 werd de naam van het bier gewijzigd naar Brand Blond en is het etiket veranderd van kleur. Nu is het etiket in plaats van zwart/donkerblauw goudbruin. Ik had dus nog een oud flesje blijkbaar.


Zicht & Geur

De Zwaar Blond (8,5%) is goudgeel van kleur en mooi helder. De schuimkraag begint redelijk dik en zakt in tot een kleine laag. Het schuim is fijn van structuur, blijft lang aanwezig en plakt aan het glas. De Zwaar Blond is gebrouwen met vijf hopsoorten, dit ruik je dan ook terug in de geur. De citrustonen voeren de boventoon maar ook honing en granen zijn te onderscheiden.

Smaak

In de smaak komen eigenlijk dezelfde aroma’s terug die ook in de geur te vinden waren. Meteen is het bier bitter (grapefruit) daarna draait de smaak om en krijgt het bier een fruitig karakter. Het doet mij ook hier weer denken aan honing maar ook aan geel fruit. Het bittertje en het zoetje in het bier zijn mooi in balans. Daarnaast is de body mooi rond en de koolzuur maakt het geheel wat frisser.

 

Bewaren

Bewaren

5 reacties

  1. Ik ben een liefhebber van speciaalbiertjes ,iik kan het niet goed toelichten maar ik vind dit(brand zwaar blond) niet een echt lekker biertje, de smaakbeleving gelijk tijdens het drinken valt me tegen .

  2. Ik vond hem ook niet super. Ik vond hem teveel naar een IPA neigen. Nee dan is een duvel bijv een veel betere, een klassieker.

  3. Ik vond hem ook niet super. Ik vond hem teveel naar een IPA neigen. Nee dan is een duvel bijv een veel betere, een klassieker.

  4. Iemand die weet waar ik deze kan krijgen? Ik mis deze nog mijn verzameling

  5. De Brand zwaar blond is nu de Brand Blond. Volgens Brand is het hetzelfde bier, alleen een andere naam en verpakking

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.