Window Weather | Sori Brewing collab

Deze Window Weather is een collaboration tussen drie brouwerijen, twee uit Estland en één uit IJsland. Voor dit bier werkten Sori Brewing, Tanker Brewery en Borg Brugghus samen. Het resultaat is een super mooi bier, een Oak Aged Rye Wine van 10,5% gebrouwen met Finse rogge en IJslands karwijzaad.


Het bier werd mij aangeraden door de eigenaar van Slijterij van Pernis, hier bij mij in Arnhem. Hij gaf aan dat dit een erg goed bier was, en toen ik zag door wie het bier gebrouwen was wilde ik het sowieso proberen. Ik heb namelijk van zowel Sori Brewing als Borg Brugghus ontzettende lekkere bieren geproefd dus deze moest ook wel goed zijn!

Zicht & Geur

De Window Weather is een helder donkerrood bier met een kleine redelijk snel verdwijnende schuimkraag.

Oh oh dit is echt zo’n bier waarvan ik bij de geur al denk, oeiii dit moet wel een erg lekker bier zijn. Het is een geur waar ik uren aan kan blijven ruiken, omdat hij zo lekker is en complex is. Ik rook onder andere een rokerige turfachtige geur. Het deed me een beetje denken aan een whisky met dezelfde kenmerken. Daarnaast was de geur van het bier fruitig en daardoor wat zoet en rook ik op de achtergrond de geur van hout.

Smaak

Het bier heeft een mooie volle body en is wat stroperig. Net als in de geur is de smaak van het bier redelijk zoet. Ik onderscheid tonen van rozijnen, rood fruit, karamel en vijg. Het geheel is echter niet te zoet omdat het bier ook een droge en turfachtige kant heeft. Ook proef ik hout, net als ik dat in de geur rook. Het bier is complex, met vele kanten, maar het geheel is goed in balans. Het alcoholpercentage is best hoog, maar ondanks dat het bier je wel verwarmd merk je het alcoholpercentage verder niet in de smaak.

Wauw, wauw en nog eens wauw. Ik heb ontzettend genoten van dit bier, echt een aanrader!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.