Flink | Brouwerij ’t IJ

“De Flink laat zien dat bier niet veel alcohol nodig heeft om speciaal te zijn. Dit blonde bier van 4,7% doet met zijn fijne hoppige smaak absoluut niet onder voor de zwaardere bieren.” (brouwerijhetij.nl)


In 2015 had dit bier nog een donkergrijs etiket. Ondertussen heeft het bier een upgrade gekregen. Flink heeft nu een roze etiket en er zijn extra tarwemout en meer hopsoorten toegevoegd aan het bier. Het resulteert in een voller en zachter fruitig bier. Eens kijken of ik daadwerkelijk verschil proef.

10 juni 2018

De Flink is goudgeel en heeft een stevige wandklevende schuimkraag. In de geur komen de tonen van citrus en geel fruit naar voren. Het is een lekkere fruitige en frisse geur. In de smaak komt het fruit weer terug algauw gevolgd door een moutige smaak die lang aanhoudt. Het bier begint en ruikt dus een beetje naar een IPA maar eindigt in de nasmaak als een pilsener. En dat moutige, dat vind ik net iets teveel aanwezig naar mijn smaak. Wat wel fijn is is dat het niet zo’n zwaar bier is en hij gemakkelijk weg drinkt. Mede ook omdat het bier wel bitter is maar dit maar dit bittertje maar licht aanwezig is.

25 augustus 2015

Qua uiterlijk associeer ik dit bier snel met een pilsje, namelijk goudgeel en met een prima schuimkraag. Echter merk je wanneer je een slok neemt meteen dat dit bier geen pils is. Het is een vol biertje wat een beetje richting een IPA gaat. Dit komt door de bitterheid van de citrusvruchten en de zoete geur. Het verschil is echter dat dit biertje licht zoet is in nasmaak en dit de bitterheid verdrijft. Hierdoor vind ik hem lekker, ‘echte’ IPA’s vind ik vaak te bitter. Hij drinkt goed weg, is soepel en verfrist.

Bewaren

Bewaren

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.