Jungle Joy | Brussels Beer Project

Brussels Beer Project heeft twee soorten bieren, de Allstar bieren en de Graveyard bieren. In de Graceyard wanen oude pop up bieren rond die zijn verdwenen. Soms gebeurt het dat een zombiebier ontsnapt van het kerkhof en terug tot leven komt. Deze Jungle Joy is echter één van de Allstar bieren. Dit zijn creaties die zich bewezen hebben en nu maandelijks gebrouwen worden. Hiervoor dronk ik ook al een Allstar, de Delta IPA.Nu deze eens proberen.


Zicht

De Jungle Joy (6,6%) wordt door Brussels Beer Project een passion en mango dubbel genoemd. Qua uiterlijk lijkt het bier echter helemaal niet op een dubbel. Het bier is oranjekleurig en heeft een stevige schuimkraag. Er borrelen heel wat koolzuurbelletjes naar het oppervlak.

Geur

Wauw! Het bier ruikt inderdaad naar passievrucht. Als ik een blinddoek voor zou doen zou ik denken dat ik een passievrucht onder mijn neus had en geen bier. Het is een ontzettend fruitige, frisse en wat zurige geur. Ik bleef er maar aan ruiken.

Smaak

In smaak komen in eerste instantie tonen van citrusfruit en grapefruit naar voren. Daarna volgt de passievrucht weer en is het bier wat moutig van smaak. In de nasmaak is het bier ietwat droog van karakter maar dit overheerst niet. Überhaupt is het bier best toegankelijk en drinkt het soepel weg. Dit komt ook omdat het ook niet echt een stevige bitterheid bevat. De Jungle Joy, een lekker verfrissend en dorstlessend bier, heerlijk!

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.