Imperial Pineapple Weizenbock | Brouwerij het Uiltje

Met zijn 8,5% is deze Imperial Pineapple Weizenbock de grotere broer van de Pineapple Weizen van 5%. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij ’t Uiltje uit Haarlem. 


Zicht

De Imperial Pineapple Weizenbock is een donkergeel bier. Het heeft een dikke stevige schuimkraag die lang overeind blijft. Qua uiterlijk lijkt het bier net op een ananassapje, zo troebel is hij.

Geur

Het bier (8,5%) ruikt in eerste instantie naar granen, daarna komt de ananas naar voren. Het ruikt eerder naar snoep met ananas geur dan naar ananassap als je snapt wat ik bedoel. Ook de karakteristieke geur van een weizen, de banaan, komt naar voren.

Smaak

Imperial Pineapple Weizenbock heeft een fruitig karakter en een volle body. De aanwezige koolzuur geeft het bier pit. Na een paar slokken wordt de koolzuur minder en wordt het bier wat romiger en zachter van karakter. In de smaak komt ook de banaan weer naar voren. Op de achtergrond proef ik ook lichtjes de ananas, al is hij minder aanwezig dan in de geur.

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.