Kalsarikannit | Borg Brugghus

Deze heerlijke sour, genaamd Kalsarikannit, dronk ik op het Mout festival wat vorig weekend plaatsvond in het Sonsbeekpark in mijn stadje Arnhem. Op het festival dronk ik ook nog de imperial stout van Borg Brugghus, die beschreef ik eerder al eens. Hij werd mij toen cadeau gedaan door een vriendin die hem meegenomen had na een vakantie in IJsland.


A fruity nod to the grand old Finnish tradition of getting shit-faced at home in your underwear. (borgbrugghus.is)

Zicht & Geur

De Kalsarikannit is een lichtgeel mistig bier van 7,5%. Het heeft weinig tot geen schuimkraag. Een heerlijke geur van geel fruit komt mij tegemoet. Ik rook onder andere perzik en ananas. De geur zorgt er echt voor dat je zin krijgt in het bier.

Smaak

Net als in de geur heeft het bier ook pure smaken. Het is bijna alsof je een fruitsapje drinkt, fris, fruitig en dorstlessend. Het bier heeft dan wel een best alcoholpercentage, toch merk je dit helemaal niet. Hij drinkt soepel weg en is op voor je het door hebt. Ook in de smaak proef ik weer perzik maar ook mango in de nasmaak.

De Kalsakannit is voornamelijk zuur en fruitig, maar beiden staan goed met elkaar in balans. Je hoeft je dus niet heel erg door het zure heen te bikkelen zoals dat wel soms is bij sommige echt zure kriekbieren.

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.