Braskadi | Laugar Brewery & Perro Libre

Deze Braskadi is een samenwerking tussen Laugar Brewery uit Spanje en Perro Libre uit Brazilië. Het is een Russian Imperial Stout van 10,5% gebrouwen met cacao nibs, palo santo (heilig hout) en rozijnen.


Zicht & Geur

De Braskadi is een donkerbruin bier met een stevige lichtbruine schuimkraag.

Soms ruik ik ook aan het flesje van een bier. Uit het flesje ruikt het bier naar vloeibare bounty. Uit het glas daarentegen ruik ik meer de geur van gedroogde kokos. Zowel chocolade als kokostonen dus, terwijl er geen kokos gebruikt is. Ook ruik ik lichtjes wat vanille.

Smaak

Ook qua smaak associeer ik het bier met een bounty. Hij heeft een plakkerige stroperige en dikke body, dat maakt het bijna een dessertbier. De smaken van de Braskadi zijn namelijk ook niet te heftig maar juist zoet. Ik proef weer de gedroogde kokos, chocolade, laurier/liquorice, en rozijnen. Ook proef ik op de achtergrond wat hout, ik denk dat dat de Palo Santo is. Palo Santo is een houtsoort wat veel voor wierook gebruikt wordt maar waar ook thee van gezet kan worden. Jaja.. en dat nu in bier.. Het bier heeft een ietwat scherpe alcoholische touch, maar de verder zoete smaken zorgen dat dit niet de overhand neemt. Wat een complex bier, er is veel te proeven en te ontdekken. Lekker!

 

Laat hier je reactie achter!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.